Beveiliging

Inbraak of overval

Rabelco security beschermt

Op ieder tijdstip van de dag wordt er ingebroken. Bedrijven en zelfs woonhuizen worden steeds vaker overvallen en daders gebruiken daarbij dikwijls geweld. Dat inbraak en diefstal slecht uit te roeien zijn, blijkt wel uit het feit dat meer dan een derde van alle Nederlanders in bepaalde mate geconfronteerd wordt met inbraak en diefstal, thuis of in de directe omgeving. Daarbij is er geen onderscheid tussen huurwoningen of koopwoningen. Jaarlijks ondervinden Nederlandse huishoudens en bedrijven zo’n 450.000 keer de gevolgen van een inbraak. Slechts 8,5% daarvan wordt opgelost. De gevolgen van een inbraak of overval hebben veel invloed op de veiligheidsbeleving thuis, de bedrijfsvoering op het werk en het veiligheidsgevoel van medewerkers en klanten.

De buit bestaat, in tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, meestal niet meer uit computers, stereo- of audioapparatuur. Die zijn vaak zwaar en onhandig om mee te nemen en leveren de inbrekers te weinig op. Criminelen zijn meestal op zoek naar identiteitsbewijzen, pinpassen, sieraden, contant geld en autosleutels ; die zijn in bijna ieder huis aanwezig en voor inbrekers valt er dus altijd wel iets te halen!

Mistgeneratoren

Wat je niet ziet, kun je ook niet stelen
Bij inbraak zullen klassieke alarmmeldingen, zoals sirene en telefoondoormelding prima voldoen. Maar het zal dikwijls gebeuren dat de menselijke interventie een tiental minuten of langer op zich laat wachten. Dieven weten dat en hebben slechts een paar minuten nodig om de meest waardevolle spullen te stelen en tijdig weg te komen. Mistgeneratoren bieden een unieke oplossing voor dit alsmaar nijpender probleem.

De mistgenerator is immers in staat om in enkele seconden een kamer, winkel of kantoor volledig te vullen met een ondoorzichtige mist. Door de mist zullen personen in deze ruimte gedurende ruim tien minuten na het afgaan van het alarm gedesoriënteerd raken. Het zicht wordt tot circa 30 cm beperkt. Deze mist heeft een zachte muntgeur, is kleurloos en laat na het optrekken geen sporen na. De mistgenerator wordt geplaatst in de ruimte(s) met de meest waardevolle bezittingen. Zo wordt op een effectieve wijze de diefstalschade beperkt.